SK I EN
About us | Contact | Terms of Use

Macesové knedlíčky do polievky

Macesové knedlíčky do polievky

Macesové knedlíčky do hovädzej alebo slepačej polievky nie sú žiadnym tajomstvom, dobrej kuchárke pripomenú krupicové, či strúhankové knedlíčky.

 

Najlepšie sa mi drtí maces v miske ručne pri večerných televíznych správach, dobre sa pri tom odreagujem. Namiesto vody v recepte odporúčam, tak, ako ma učila mama a mamu jej mama, polievkový vývar. Kto nie je viazaný tradíciou, môže použiť maces zo Zlatých Moraviec, je výborný, objavili sa aj noví výrobcovia. Niekto bude namietať proti mojim koreniam, ale koľko ľudí, toľko chutí.


Pripravíme si asi 150 g rozdrtených macesov. V miske rozšľaháme 3 vajcia s tromi lyžicami oleja (ja dávam prednosť husacej masti) a zmiešame s macesmi a asi 1,2 deci studenej vody (dávam prednosť vývaru). Prisolíme, prikoreníme muškátovým kvetom, štipkou čierneho korenia alebo pre zmenu zázvorom. Necháme hodinu stáť. Varíme v polievke asi 10 minút, snažíme sa nenakúkať do hrnca, teda neodkrývať. Knedlíčky sa dajú uvariť aj v osolenej vode a podávať ako príloha.


A niečo z Talmudu:
Všetko niečomu prospieva a zároveň niečomu škodí a naopak. Iba zázvor, paprika, pšeničný chlieb, dobré mäso a prastaré víno prospievajú celému telu.


by Zuzana Szatmáry l Mar 25, 2013 12:00 AM l Print l
Related articles
Click here to print.
1 Reponses to „Macesové knedlíčky do polievky“

Trubiroch says:

Mar 25, 2013 6:12 PM

Vidno že sa vyznáte.

Page 1 of 1
Leave a Reply
Sign In or Sign Up now to post a comment.
2000Your comment may be no longer than 2,000 characters. HTML tags are not permitted. Cancel or