SK I EN
O nás | Kontakt | Podmienky používania

5 spôsobov ako milovať maces aj po skončení sviatku Pesach

5 spôsobov ako milovať maces aj po skončení sviatku Pesach

Možno, že tak ako ja, aj vy máte po týždňovom jedení nekvaseného jedla zápchu. alebo už maces nemôžete ani vidieť. Ale vážne je to až také zlé?

 

Myslím si, že maces je výborný a otvorene sa dobrovoľne priznám, že Pesach nie je jediné obdobie roka, keď mávam krabicu poruke. Tu je rýchly prierez mojich top 5 využití macesa aj v dňoch, kedy nečakáte, že Anjel smrti prejde vašim domom.

Maces a medové maslo
Pokrm vytvoríte jednoducho zmiešaním čerstvého masla s trochou medu. Ak to chcete divoké a bláznivé, posypte to nastrúhaným jablkom. Je to chrumkavé a lahodné.

Povestný HILLEL
Mám rád sandviče s rôznymi príchuťami a ingredienciami. Niečo podobné sa dá urobiť aj s macesom. Stačí naň položiť mäkký plátkový syr, avokádo, nakrájanú mrkvu, klíčky a na zvýraznenie chute trocha kremžskej horčice.


Kráľ
Áno, ďalšia macesová idea s arašidovým maslom. Vezmite dva kusy macesu, natrite arašidovým maslom, narežte nato banány a zemiakové lupienky. Položte to celé na pol minuty na horúcu panvicu. Zaručený úspech!

 

Židovská pizza na macesi
Marinara omáčka, čestvá mozzarela, trochu bazalky. Vložte do rúry pokiaľ sa vám neroztečie syr a malo jeby to byť hotové.

 

Macesový šalát
Maces namiesto krutónov. Rozhodne áno.

 

Samozrejme, nezabudnime na výbornú domácu slepačiu polievku s macesovými knedličkami. Sú lepšie, ak sa nemelú ale nadrobia rukami. Ak máte vlastné macesové recepty, sem s nimi do diskusie. Dobrú chuť.


J.D. l Apr 18, 2011 00:00 l Tlač l
Súvisiace články
Pre tlač kliknite sem.
1 reakcia pre „5 spôsobov ako milovať maces aj po skončení sviatku Pesach“

Sarah.Kunstler napísal(a):

Mar 25, 2013 19:13

Potrebujeme: 5ks.macesu ,250g kyslej smotany alebo bieleho jogurtu ,1 vanilkový cukor, citronovú kôru,džem (kyslejší) a 1lyžica rumu.
Najprv rozmiešame smotanu alebo jogurt s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou a džem s rumom. Do primerane veľkej nádoby (najlepšie veľkosti a tvaru macesového plátku, aby sme maces nemuseli olamovať) vložíme na spodok prvý plát macesu. Na tento prvý maces rozotrieme pripravenú smotanu alebo jogurt s cukrom a citrónom (polovicu z prichystanej zmesi) a prikryjeme druhým macesom. Na ten potom rozotrieme ovocný džem (opäť polovicu z predpísanej dávky) a opäť prikryjeme plátkom macesu. Potom rozotrieme na maces ostatok zmesi, prikryjeme plátkom macesu a rozotrieme druhú vrstvu džemu. Na koniec prikryjeme džem posledným macesom. Nádobu dobre uzavrieme a necháme v chladničke cez noc, aby maces nasiakol a zmäkol.

Stranka 1 z 1
Pridajte reakciu
Musíte sa prihlásiť alebo registrovať aby ste mohli písať komentáre.
2000Vaša reakcia môže obsahovať maximálne 2000 znakov. HTML tagy nie su povolené. Zmazať alebo